Ви препорачуваме

ВИДЕО Астронаут од Меѓународната вселенска станица на концерт на Крафтверк

Германскиот астронаут Александер Герст доби свој дел од шоуто на Крафтверк на нивниот концерт во Штутгарт. Герст синоќа користејќи таблет со виртуелен синтисајзер, заедно со...

Македонија

ИФИМЕС: По една деценија на изолација Македонија влегува во НАТО

Меѓународниот институт за блискоисточни и балкански студии (ИФИМЕС) од Љубљана, Словенија, редовно ги анализира настаните на Блискиот Исток и Балканот. ИФИМЕС подготви анализа за...

Свет

Во училиштата во Индија ќе се учи среќа

Во повеќе од илјада училишта во Њу Делхи ќе биде воведен наставниот предмет „Среќа“, кој е дел од важен образовен проект. Часовите по среќа ќе...

Магазин

Што сè ви предизвикува силни главоболки?

Речиси половина од светската популација страда од некаков вид главоболки, без разлика на возраста или полот. Иако некогаш е лесно да ја лоцирате причината...

Зошто сме склони кон враќање на килограмите по диета?

Сигурно ви е смачено да сте постојано на диета и за секој изгубен килограм да враќате уште два. Но, постои причина зошто тоа се...

Спорт

Најнови вести

ВИДЕО Астронаут од Меѓународната вселенска станица на концерт на Крафтверк

Германскиот астронаут Александер Герст доби свој дел од шоуто на Крафтверк на нивниот концерт во Штутгарт. Герст синоќа користејќи таблет со виртуелен синтисајзер, заедно со Крафтверк, кои настапуваа на фестивалот Jazz Open Festival во Штутгарт,...

ИФИМЕС: По една деценија на изолација Македонија влегува во НАТО

Меѓународниот институт за блискоисточни и балкански студии (ИФИМЕС) од Љубљана, Словенија, редовно ги анализира настаните на Блискиот Исток и Балканот. ИФИМЕС подготви анализа за важноста на поканата на Македонија да се приклучи на НАТО...

Што сè ви предизвикува силни главоболки?

Речиси половина од светската популација страда од некаков вид главоболки, без разлика на возраста или полот. Иако некогаш е лесно да ја лоцирате причината што ви предизвикала главоболка или мигрена, постојат и уште неколку...

Во училиштата во Индија ќе се учи среќа

Во повеќе од илјада училишта во Њу Делхи ќе биде воведен наставниот предмет „Среќа“, кој е дел од важен образовен проект. Часовите по среќа ќе бидат на редовниот распоред во основните и средните училишта. Учениците...

Актуелно

Колумни