• слободен печат

ВИДЕО ИНТЕРВЈУ | Тимотеј Андоновски и Ерхан Јајовски, виртуелни возачи: Шампиони на Ле Ман од својата соба!

Двајцата млади Македонци, Тимотеј Андоновски и Ерхан Јајовски заедно со нивниот тим Р8Г Еспорт предводен од познатиот автомобилист Роман Грожан го освоија првото место на виртуелната 24-часовна трка Ле Ман, која во реалниот живот се вози во Франција. Виртуелното возење во светот станува сѐ попознато, а двајцата македонски возачи беа гости во студиото на „Слободен …

ВИДЕО ИНТЕРВЈУ | Тимотеј Андоновски и Ерхан Јајовски, виртуелни возачи: Шампиони на Ле Ман од својата соба! Read More »