Категорија: Храна

Магазин Магазин слајдер Храна

Вкусови што се памтат: Албанска кујна – Кулач, леб со сода и јогурт (РЕЦЕПТ)

Слободен Печат
Албанската кујна е спој на многу традиционални рецепти богати со зеленчук и квалитетно месо. Близината на морето исто така има големо влијание врз албанската кујна...
Магазин Магазин слајдер Храна

Вкусови што се памтат: Албанска кујна – Пита со говедско и пилешки гради (РЕЦЕПТ)

Слободен Печат
Албанската кујна е спој на многу традиционални рецепти богати со зеленчук и квалитетно месо. Близината на морето исто така има големо влијание врз албанската кујна...
Магазин Магазин слајдер Храна

Време е за сериозни промени во исхраната: Намалете ја солта во храната

Слободен печат
Ако се храните просечно, дури и ако водите грижа за здравата исхрана, но сепак не се фокусирате посебно на тоа прашање, бидете сигурни дека секојдневно...
Магазин Магазин слајдер Храна

Авокадо – Егзотичен деликатес во разни гастрономски комбинации

Слободен печат
Авокадото е егзотично овошје со необичен изглед сличен на круша. Има зелена груба кора, но мека и вкусна внатрешност, богата со витамини, минерали и други...
Магазин Магазин слајдер Храна

Вкусови што се памтат: Албанска кујна – Флија, кора по кора – без сукање!

Слободен Печат
Албанската кујна е спој на многу традиционални рецепти богати со зеленчук и квалитетно месо. Близината на морето исто така има големо влијание врз албанската кујна...
Магазин Магазин слајдер Храна

Вкусови што се памтат: Албанска кујна – Пачавуре, колач со готови кори и шербет од портокал (РЕЦЕПТ)

Слободен Печат
Албанската кујна е спој на многу традиционални рецепти богати со зеленчук и квалитетно месо. Близината на морето исто така има големо влијание врз албанската кујна...
Магазин Магазин слајдер Храна

Вкусови што се памтат: Албанска кујна -ТАВЕ КОСИ ЕЛБАСАН- Месо и ориз печени во јогурт (РЕЦЕПТ)

Слободен Печат
Албанската кујна е спој на многу традиционални рецепти богати со зеленчук и квалитетно месо. Близината на морето исто така има големо влијание врз албанската кујна...
Магазин Магазин слајдер Храна

Во зависност од преливот и салатата може да биде нездрава храна

Слободен печат
Дури и самиот збор „салата“ асоцира на здравје, па поради тоа често во неа додаваме различни состојки, без да обрнеме внимание на порциите, калориите и...
Магазин Магазин слајдер Храна

Вкусови што се памтат: Српска кујна – Шуфнудли со кајмак (РЕЦЕПТ)

Слободен Печат
Српската кујна е исклучителен белег на српскиот народ, а нивното гурманство и страста кон храната ја прави посебна. Во минатото, во српските села името за...
Магазин Магазин слајдер Храна

Вкусови што се памтат: Српска кујна – Не се тиганици, туку приганици (РЕЦЕПТ)

Слободен Печат
Српската кујна е исклучителен белег на српскиот народ, а нивното гурманство и страста кон храната ја прави посебна. Во минатото, во српските села името за...