Граѓанска петиција за одржување дебата помеѓу претседателските кандидати

На веб-страницата change.org покрената е петиција за одржување дебата помеѓу претседателските кандидати. Петицијата досега ја имаат потпишано 253 граѓани, а целта е да се соберат 500 гласови. -Дебатите претставуваат најдобар начин за кандидатите да ги претстават своите визии пред јавноста и да се соочат со визиите на противкантите на јавна сцена, во живо. Како и …

Граѓанска петиција за одржување дебата помеѓу претседателските кандидати Read More »

Претседателските кандидати на митинзи и средби со граѓани во повеќе региони

Претседателските кандидати, денеска, на деветтиот ден од предизборната кампања, продолжуваат со претставување на своите програми на митинзи и средби во повеќе региони во државата. Тимот на кандидатката за претседател Гордана Силјановска Давкова поддржана од ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата најави активности во Дебар, Гостивар и Тетово, додека претседателскиот кандидат на СДСМ и коалицијата Стево Пендаровски ќе се …

Претседателските кандидати на митинзи и средби со граѓани во повеќе региони Read More »

Почна кампањата за претседателските избори

На полноќ започна кампањата за претседателските избори, закажани за 24 април. Во трката за претседателското столче има седум кандидати, кои го собраа потребниот број на потписи од граѓани или од пратеници. На гласачкото ливче за претседателски избори под број еден е кандидатот на СДСМ – Стево Пендаровски. Број два е кандидатот за претседател на ВМРО-ДПМНЕ-Гордана …

Почна кампањата за претседателските избори Read More »