-2 C
Скопје

Категорија: СП Неделник

Вести Регион СП Неделник

Ќе го пукне ли Русија гасоводниот балон на Борисов?

Ивајло Станчев/Капитал
„Гасот ќе може да доаѓа од каде било и да оди каде било“, постојано повторуваше премиерот Бојко Борисов последниве неколку недели. Но, колку повеќе тоа...
Вести Ви Препорачуваме Регион СП Неделник

Месиќ е платен бошњачки лобист

Слободен печат
Бариша Чолак, заменик-претседател на хрватскиот клуб во Домот на народите на Парламентот на БиХ, по повод писмото на Месиќ вели дека не треба да се...
Вести Ви Препорачуваме Регион СП Неделник

Ќе има ли нов меѓународен висок претставник за БиХ?

Многумина во Босна беа шокирани кога истражувачкиот информативен портал „Истрага“ објави напис во последната недела од 2020 година, во кој се тврди дека Германија работи...
Вести Ви Препорачуваме Свет СП Неделник

Зошто се влошува состојбата со епидемијата во Британија?

Крис Џилс/Financial Times
Болниците во Велика Британија се соочуваат со поакутна здравствена криза отколку за време на првиот бран на ковид-19 минатата пролет, со многу повеќе пациенти кои...
Вести Ви Препорачуваме Регион СП Неделник

Апсење што го „потресе“ регионот: „Зета тече тамо џе јој Брано рече!“

Душан Телесковиќ/Недељник
Се вели дека моќта е таму каде што луѓето веруваат дека е, а во Црна Гора, овој Божиќ, јасно беше демонстрирано каде моќта повеќе нема...
Вести Ви Препорачуваме Македонија СП Неделник

ИНТЕРВЈУ | Капка Касабова: Бугарија и Македонија се како мајка и ќерка што не разговараат

Георги Ангелов/Дојче Веле
ДВ: Госпоѓо Касабова, во вашата последна книга „До езерото“ дејството се одвива главно на Охридското и Преспанското Езеро. Таму зборувате за долгогодишната политика на разделување...
Вести Ви Препорачуваме Свет СП Неделник

Колку луѓе умираа дневно во 2020 година

Слободен печат
Како што беснее пандемијата КОВИД-19, медиумите продолжуваат да ја разбиваат статистиката со полна сила. Сепак, без референтна рамка, броjките, како што е бројот на жртвите,...
Вести Ви Препорачуваме Регион СП Неделник

Интервју | Фра Жељко Николиќ: Божиќ е близината што ги помирува раздвоените

Мирен Аљиќ/ Ослобоѓење
„Ослобоѓење“: Тешка година е зад нас. Дали луѓето, но и политичарите, се спротивставија на огромните предизвици во кои се најдовме, од мигрантската криза до пандемијата?...
Вести Ви Препорачуваме Регион СП Неделник

Репресивните политики на Ердоган потврдени од Врховниот суд на Турција

Слободен печат
Европската Унија залудно повикува на итно ослободување на бизнисменот и активист Осман Кавала, бидејќи Врховниот суд на Турција пресуди дека продолжениот притвор е легален, и...