АМС ја објави листата на спортски клубови кои добија ваучери

фото: Слободен печат/Драган Митрески

Согласно ранг листите и бодовите доставени од страна на националните спортски федерации, Агенцијата за млади и спорт ги објави на својата веб страна Листите за користење на даночно ослободување (Ваучери во спортот) за 2021 година за национални спортски федерации, спортски клубови, активни спортисти и други правни субјекти кои имаат Решение за вршење дејност спорт.

Од Спортските клубови, фудбалскиот клуб Шкендија доби ваучер од 10.800.000 милиони денари, за ракометниот клуб Вардар 1961 вкупно 19 милиони денари, кошаркарскиот клуб МЗТ Скопје Аеродром 13 милиони денари, одбојкарскиот клуб Џио Струмица доби ваучер од четири милиони денари, итн.

Од спортските федерации, од екипните спортови ваучер од 16 милиони денари доби Ракометната федерација на Македонија, а ништо не доби Фудбалската федерација на Македонија.

Целосната листа на Ваучерите 2021 за Спортските клубови и правните субјекти можете да ја погледнете ТУКА

Целосната листа на Ваучерите 2021 за Националните спортски федерации можете да ја погледнете ТУКА

АМС нема да го признае Собранието на ФФМ

Видео на денот