• ФФМ

УЕФА ја казни ФФМ поради прекршување на корона протоколите на Евро 2020

Европската фудбалска федерација (УЕФА) ја казни со 10.000 евра фудбалската федерација на Македонија поради прекршување на корона протоколите за време на Европското првенство. УЕФА не објави детални информации зошто е изречена казната туку наведува дека имало „лошо однесување и потенцијално кршење на кодексот“. ФФМ доби рок од 90 дена за да ја плати казната. Фудбалската …

УЕФА ја казни ФФМ поради прекршување на корона протоколите на Евро 2020 Read More »