Актерот на својот имот ќе прими семејство од Украина „Сакам да им овозможам стабилност“

Актерот Бенедикт Камбербеч вели дека својот имот во Велика Британија ќе го остави на располагање на семејство од Украина.

„Се извлекоа од Украина, го следам нивниот чекор секој ден“, изјави актерот на промоцијата на својот нов филм на која во своите раце носеше украинско знаме.

„За жал, на нив исто така им е потребен и медицински третман – да се каже нешто повеќе за тоа би значело навлегување во нивната приватност, а да се зборува за тоа кога ќе дојдат би било навлегување во мојата. Сакам да им овозможам малку стабилност по се што помина“, додаде тој.


Тој откри и дека понудил финансиска помош за други украински семејства.

„Се обидував да им помогнам и на други украински семејства, оние кои се државјани на Обединетото Кралство, да ги сместат нивните пошироки семејства. Тоа е многу скапо, па помогнав финансиски“, додаде тој. „Го правам тоа како дел од прекрасната добротворна организација „Refugees at Home“, објасни тој.

Видео на денот