Каратистите кадети, јуниори и У21 на Европско првенство во Финска

Јанчовска и Костов со амбиции за освојување медал на ЕП во Финска/Фото: Агенција за млади и спорт

Агенцијата за млади и спорт го најави настапот на каратистите во три возрасни категории на 48 Европско првенство за кадети, јуниори и помлади сениори, кое ќе се одржи во Тампере, Финска.

Македонската репрезентација ќе настапи во полн состав во кати и борби.

– Агенцијата за млади и спорт го следи и ќе го вреднува секој успех на каратистите. Се надевам на освојување на медали и на ова континентално натпреварување со цел одржување на континуитетот на успешни настапи на каратистите во сите возрасни категории – рече директорот на Агенцијата за млади и спорт Наумче Мојсовски.

На прес конференцијата со свои очекувања излегоа и селекторите Кузмановски и Андриевски кои беа едногласни дека финансиската поддршка од Агенцијата за млади и спорт овозможува репрезентацијата да настапи во полн состав.

Очекувањата се освојување на медали, особено во категорија на У21, каде настапува двократниот медалист од изминатото европско првенство Бојан Костов, како и во делот на кати, чиј претставник е Каролина Јанчовска.

Видео на денот