• европско првенство

УЕФА се откажува од идејата за Европско првенство со 32 репрезентации

Телевизиските и комерцијалните партнери веруваат дека континенталниот собир со 32 од 55-те членки на УЕФА би бил предвидлив и непривлечен. „Дејли мејл“ дознава дека УЕФА има намера да се откаже од планот за проширување на Европското првенство на 32 репрезентации од 2028 година. На тој чекор УЕФА е принудена со истражување, според кое финансиските ефекти …

УЕФА се откажува од идејата за Европско првенство со 32 репрезентации Read More »