Петар Богатиновски шампион во Централно Европската зона со „билет“ за Светско

Петар Богатиновски повторно на победничкиот пиедестал/Фото: facebook.com/bogati.corse

Македонскиот картинг возач Петар Богатиновски продолжува да реди успеси на меѓународните натпреварувања…

Нашиот натпреварувач стана шампион во Централно Европската зона (ЦЕЗ) што му донесе и учество, билет за Светско, или поточно Големото финале.

Тоа Големо финале ќе се одржи во периодот од 11 до 18 декември оваа година во Бахреин.

На првите две трки во Птуј (Race 1 Min, Race 2 Min) беше второпласиран, а на третата (Race 3 Min) дојде до првото место пред Давид Планко, Лука Симониќ и Макс Тробек.

Воедно Богатиновски се промовираше и во шампион на Спорт Стил Купот.

Интервју Петар Богатиновски: Важно е да напредувам, посветен и со квалитетни тренинзи до победа!

Видео на денот