Зошто даската за сечење треба да ја чувате во фрижидер?

Фото: Unsplash

Во периодот кога имаме повеќе храна во фрижидерот по некое купување, но и по празниците и прославите, повеќето имаат проблем со недоволен простор за сите намирници коишто мора да се чуваат на одредена температура. Ако и вам ви треба дополнителен простор, нутриционистката Хедер Мејклис има решение!

Кујнската даска за сечење може да послужи како дополнителна полица и на тој начин фрижидерот ќе биде попрегледен и ништо од храната нема да ви пропадне.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mystromy (@mystromy_)


Даската можете едноставно да ја ставите преку прехранбените производи коишто обично се во пакувања со поголема висина, како што се млекото, јогуртот и врз неа да ги ставите оние во помали пакувања.

Нутриционистката има уште едно правило – на „лажната“ полица ги става производите коишто имаат краток рок на траење, остатоците од храна, овошјето, јогуртот, со цел што побрзо да ги потроши.

Овој трик, исто така, може да ви помогне и подобро да се организирате ако го осмислувате дневното мени, па на даската можете да ги ставите производите што сакате да ги користите тој ден.

Видео на денот