МАКЕДОНКА снима филм на Марвел (ФОТО)

симона браун живковска
Принтскрин/Инстаграм

Симона Живковска е актерка која живее во Велика Британија, а која има мешано потекло, македонско и од Западните Инди.

Својата актерска кариера ја започна на 17 години, во драмата на Би-би-си, „My Murder“, играјќи ја главната улога.

Таа одлично го зборува англискиот јазик, но исто така течно знае и македонски, српски, бугарски и хрватски јазик.

Во моментов таа го снима филмот на Марвел „Black Widow“, кој ќе биде реализиран следната година.

https://www.instagram.com/p/B0Il1Irg8-1/

Видео на денот