Македонија со седум џудисти на Балканското првенство за помлади пионери

Македонската џудо репрезентација по медали во Пале, Босна и Херцеговина/фото: Џудо федерација на Македонија

Џудо репрезентацијата на Македонија пристигна во Пале, Босна и Херцеговина каде викендов ќе се одржи Балканското Првенство за Помлади Пионери.

Нашата земја ќе ја претставуваат Доријан Петкоски во категорија -26 кг, Немања Џагадуроски (-34 кг), Амар Бајрамоски (-38 кг).

Потоа, Томи Блажевски (-42 кг), Хамида Друштинац (-32 кг), Емилија Паскоска (-36 кг) и Стефани Мицкоска -(52 кг).

Селекцијата ја предводи спортскиот директор на Џудо федерацијата на Македонија Ѓорѓија Стојанов, додека официјален судија наш претставник е Томе Јосифоски.

Денеска е официјалната вага и жрепката по тежински категории, а в сабота и недела се борбите на Балканското првенство.

Видео на денот