Фантастичен рецепт за ослич со кромид и мајонез: Посно, вкусно и евтино
Почна сезоната на слави и доколку не сте размислувале што можете да послужите на празничната трпеза, ви предлагаме еден вкусен и евтин рецепт, кој не одзема време. Овој рецепт е одличен ако немате време и сакате нешто вкусно, и ако вашата слава е посна. Се подготвува на малку поинаков начин, бидејќи рибата (осличот) се премачкува со посен мајонез.
Состојки:
– 1 ослич
– 1 главица кромид
– 1 лимон
– 2 лажици посен мајонез
Подготовка:
Добро исчистете ја рибата или купете исчистена.
Мајонезот зачинете го со сол и бибер и добро втријте го во рибата, внатре и надвор, а внатре наполнете ја со сечкан лимон.
На алуминиумска фолија наредете го крупно исечканиот кромид, а одозгора ставете го осличот и завиткајте го во облик на чамец.
Ставете го во сад за печење и печете го во загреана рерна на 200 степени Целзиусови околу 20-30 минути.