• риба

Српските инспектори ќе контролираат дали рибата е свежа за време на Божиќниот пост

Поради зголемениот промет на свежа и замрзната риба, ветеринарните инспекции ќе вршат вонредни контроли на продажбата на риба во сите регистрирани објекти за време на божиќниот пост во Србија. Во текот на контролата ветеринарните инспектори ќе ги проверуваат потврдите за набавка на риба, следливоста, декларациите, начинот на постапување со рибите, како и температурниот режим на …

Српските инспектори ќе контролираат дали рибата е свежа за време на Божиќниот пост Read More »