Блажевска Еминова со нов младински рекорд на Македонија на ЕП во Будимпешта

На Европското првенство во водени спортови кое се одржа во Будимпешта (Унгарија) од 10-23.05.2021, ПВК Орион – Скопје беше претставен со три члена во репрезентацијата на Македонија, Филип Деркоски, Миа Крстевска и Миа Блажевска Еминова.

Тие испливаа свои најдобри времиња и поставија нови рекорди на Македонија. Настапија во следните дисциплини и ги постигнаа овие резултати:

Филип Деркоски –

400 метри слободно 04:04.10 мин. 732 бодови
200 метри слободно 01:55.67 мин. 685 бодови

Миа Крстевска –

100 метри грбно 01:05.52 мин. 673 бодови
200 метри грбно 02:23.40 мин. 621 бодови

Миа Блажевска Еминова –

50 метри слободно 26.64 сек. 701 бод
50 метри грбно 30.77 сек. 674 бодови
100 метри грбно 1:04.59 мин. 708 бодови – Нов Младински рекорд на Македонија
100 метри слободно 57.85 сек. 714 бодови

Видео на денот