Велковски: Онлајн наставата во Лозово се одвива без проблем

Оштината ги презема сите мерки кои што се предложени од Владата. Граѓаните сериозно ја сфатија ситуацијата и имајќи предвид дека сме земјоделска општина, луѓето ги почитуваат мерките, изјави за „Утрински брифинг“ на „Слободна ТВ“ градоначалникот на Лозово, Ацо Велковски.

Поделени ваучери за контакт со наставниците во онлајн наставата.

-Онлајн наставата се одвива редовно, но во социјалниот дел поделени се ваучери и тие да имаат контакт со наставниците. На барање на дечињата и јас од утре се вклучувам во образовниот процес со секојдневни јавувања за време на наставата, додаде Велковски.

 

Видео на денот