• ученици

Децата на пат до училиште небебезбедни, при контрола на возила кои превезуваат ученици констатирани 75 прекршоци

Седумдесет и пет прекршоци се констатирани при акциска контрола на Министерството за внатрешни работи со цел зголемување на безбедноста на учениците, односно нивниот транспорт до училиштето и назад. Контролата е спроведена денеска во периодот од 06 до 10 часот. По Законот за безбедност на сообраќајот на патиштата констатирани се 19 прекршоци на подрачјето на СВР …

Децата на пат до училиште небебезбедни, при контрола на возила кои превезуваат ученици констатирани 75 прекршоци Read More »