• онлајн настава

Истражување на УНИЦЕФ: 99% од наставниците потврдуваат дека онлјан наставата се одржува редовно и според распоред

Организацијата на целокупниот наставен процес во учебната години 2020/21 е значително подобрен во споредба со минатата година, покажува обемното компаративно истражување на Реактор изработено по нарачака на УНИЦЕФ. Во истражувањето учествувале 2792 наставници, 1793 родители, 111 директори на основни и средни училишта и 115 ученици. Според наодите, 93% од директорите на училиштата сметаат дека оваа …

Истражување на УНИЦЕФ: 99% од наставниците потврдуваат дека онлјан наставата се одржува редовно и според распоред Read More »