Пораз на каратистите Заборски на стартот на Медитеранските игри

Фото: МОК

Петар и Симона Заборски се елиминирани уште на стартот на турнирот во карате на Медитеранските игри во Оран, Алжир кои започнаа вчера.

Петар Заборски е поразен од Хрватот Енес Габировиќ со 1:0, додека Симона загуби од каратистката од Србија, Тамара Живковиќ.

Борбата меѓу Заборска и Живковиќ заврши нерешено, но победата и припадна на српската каратистка бидејќи прва освои поен, односно сеншу.
Третиот македонски каратисти, Петар Спасеновски својата борба ќе ја има утре.

Видео на денот