Пет медали за „Дан-Кју“ на меѓународниот џиу-џица турнир „Лозница Опен“

Нови одлични настапи за натпреварувачите на „Дан-Кју“ во џиу-џица/Фото: facebook.com/dankjuklubzaboreckivestini

На големиот меѓународен турнир во џиу-џица „Лозница ОПЕН 2022“ во Србија, кој траеше 12 часа натпреварувачите на македонскиот клуб за боречки вештини „Дан-Кју“ прикажаа одлични борби.

На овој турнир, на кој настапуваа 360 борци од шест држави, беа постигнати следниве резултати:

Ина Цакончевска – три борби три победи, четири борци во категорија, ЗЛАТО

Марко Цакончевски – три победи до финале, една загубена, шест борци во категорија, СРЕБРО

Марија Треневска – две загубени, една победа, четири борци во категорија, БРОНЗА

Зоран Колевски – две победи, една загубена, осум борци во категорија, БРОНЗА

Антонио Стојчески – две победи, една загубена, седум борци во категорија, БРОНЗА.

„Дан-Кју“ со седум медали на меѓународниот џиу-џица турнир „Будва Опен“

Видео на денот