Јуниорите на Алкалоид со најмногу медали на екипното првенство во шах

фото: Генерација У12 државни шампиони со ГМ Влатко Богдановски

На 19 и 20 ноември во Скопје се одржа екипното младинско првенство на Македонија во шах, каде што претставниците на ШК Алкалоид освоија најмногу медали во сите конкуренции.

Екипите беа поделени по возрасни категории, при што јуниорите на најтрофејниот шаховски колектив освоија медали во секоја конкуренција каде што настапија.

На крајот, ШК Алкалоид имаше „шест од шест”, односно медал со секоја екипа која беше составена од најмалку четири играчи (плус резерви).

Во конкуренциите каде што имаше повеќе од четири пријавени екипи, беа направени Група А и Група Б, по што по две најуспешни од двете одеа во финалната група и се бореа за медали. Линк за повеќе детали ТУКА

Збирен преглед на пласман, односно освоени медали –

Видео на денот