Инвеститор кој предвиде економски колапс во 2008 година најави колапс на пазарот на криптовалути

Мајкл Бери предвидува дека „мим фондот“ и пазарот на криптовалути ќе пропаднат.

Менаџерот на хеџ фондот, кој се прослави со филмот „The Big Short“ и кој на своите инвеститори им донесе големи профити предвидувајќи колапс на пазарот на недвижнини, сега објавува дека доаѓа „мајката на сите несреќи“.

Како што предупреди, инвеститорите кои купуваат мим акции и криптовалути „пријавуваат големи загуби“.

 

Видео на денот