Што се случува кога јадете банани со темни точки?

Со истражувањето кое го направија јапонските научници дојдоа до заклучок дека, бананата со црни точки е осум пати поздрава од зелената банана или друг вид на овошје.

Целосно зрелата банана ја произведува супстанацата „TNF“ (Tumor Necrosis Factor) која има способност за борба против станиците кои се однесуваат невообичаени, односно станиците на туморските клетки.

Во споредба со грозје, јаболко, лубеница, ананас и круша, банатата содржи најмногу антиканцерогени работи. Како што бананата зрее, таа ги развива темните точки по себе.

Што повеќе точки има, таа е повеќе збогатена со станици кои развиваат имунитет. Во тој степен на зрелост, бананата е најдобра за варење, затоа што шеќерот од бананата тогаш најлесно се апсорбира, за разлика од помалку зрелите.

Почитуван читателу,

Нашиот пристап до веб содржините е бесплатен, затоа што веруваме во еднаквост при информирањето, без оглед дали некој може да плати или не. Затоа, за да продолжиме со нашата работа, бараме поддршка од нашата заедница на читатели со финансиско поддржување на Слободен печат. Станете член на Слободен печат за да ги помогнете капацитетите кои ќе ни овозможат долгорочна и квалитетна испорака на информации и ЗАЕДНО да обезбедиме слободен и независен глас кој ќе биде СЕКОГАШ НА СТРАНАТА НА НАРОДОТ.

ПОДДРЖЕТЕ ГО СЛОБОДЕН ПЕЧАТ.
СО ПОЧЕТНА СУМА ОД 60 ДЕНАРИ

Видео на денот