• Целосно

На Кипар целосно вакцинирано 37,9 отсто од населението

Во Република Кипар, 57,6 отсто од населението примило една доза од вакцината, а 37,9 проценти се целосно вацинирани, според официјалните податоци од Министерството за здравство, од каде што соопштуваат дека се приближуваат до целта, до крајот на јуни да постигнат имунизациска покриеност од 65 отсто, јави допсисничката на МИА од Атина. Додаваат дека во земјата …

На Кипар целосно вакцинирано 37,9 отсто од населението Read More »