• банана

Четвртина од децата во Британија не пробале јаболко, петтина не слушнале за банана

 Стотици британски деца никогаш не пробале јаболко во животот, или четвртина од анкетираните, а петтина не пробале банана, покажуваат податоците од студија, во која учествувале 1.000 деца на возраст од 6 до 11 години. Британскиот весник „Сан” посочува дека многу деца не знаат многу од каде потекнува овошјето и зеленчукот, па третина од нив веруваат …

Четвртина од децата во Британија не пробале јаболко, петтина не слушнале за банана Read More »