Прво место за македонскиот борач Ефтимов на Меморијалниот турнир во Тирана

Столе Ефтимов најдобар во категоријата -97 кг/Фото: facebook.com/bfrsm.mk

Боречката федерација на Македонија информира дека Столе Ефтимов во категоријата -97 килограмите го освои првото место во Тирана.

Нашиот борач се закити со златото на Меѓународниот Меморијален турнир „Мухамет Мало“ во албанскиот главен град во сениорска конкуренција.

Освен од Македонија и Албанија, на овој турнир имаше и натпреварувачи од Англија, Австрија, Италија, Малта, Романија, Бугарија и Косово.

Од нашата федерација исто така објавија дека Стојанче Стојков во категоријата 51 кг го освои третото место на Интернационалниот У17 турнир „Константин Александру и Јоан В. Поповичи“ во Романија со победа над домашен натпреварувач.

А успех имаше и Реџеп Хајдари со бронзен медал на меѓународниот У23 турнир „Петко Сираков – Иван Илиев“ во Бугарија.

Видео на денот