Предлог за денешниот ручек: Сочен, вкусен и егзотичен тоскана сос кој на месото му дава посебен шмек

Фото: Јутјуб/Принтскрин

Без оглед кое месо ќе го користите, тоа во овој сос ќе биде сочно, вкусно и егзотично…

Потребни состојки:

500 гр пилешко филе
1 кромид
400 гр шампињони
чаша вино
2 чешниња лук
200 мл павлака за готвење
150 гр бејби спанаќ
50 гр димен кашкавал
50 гр сушени домати
сол и бибер
50 гр суви сливи
италијанска мешавина на зачини

Подготовка: Испржете го пилешкото месо и одложете го на топло место. Издинстајте го кромидот, додадете го и лукот и шампињоните. Динстајте 10 минути. Ставете ги сушените домати, посолете и забиберете.

Додадете го виното. Динстајте додека течноста да испари. Додадете ги и сувите сливи. Потоа додадете ја и павлаката за готвење и ренданиот кашкавал. Додадете ја и италијанската мешавина на зачини.

На крјаот ставете го бејби спанаќот и динстајте уште 5-10 минути додека сосот да се згусне.
прелијте го преку месото и уживајте во вкусовите.

Пријатно!

Почитуван читателу,

Нашиот пристап до веб содржините е бесплатен, затоа што веруваме во еднаквост при информирањето, без оглед дали некој може да плати или не. Затоа, за да продолжиме со нашата работа, бараме поддршка од нашата заедница на читатели со финансиско поддржување на Слободен печат. Станете член на Слободен печат за да ги помогнете капацитетите кои ќе ни овозможат долгорочна и квалитетна испорака на информации и ЗАЕДНО да обезбедиме слободен и независен глас кој ќе биде СЕКОГАШ НА СТРАНАТА НА НАРОДОТ.

ПОДДРЖЕТЕ ГО СЛОБОДЕН ПЕЧАТ.
СО ПОЧЕТНА СУМА ОД 60 ДЕНАРИ

Видео на денот