Гроздановска со две први места на првиот октомвриски коњички турнир

Гроздановска со две први и едно второ место на натпреварите/Скопје, Македонија/2 октомври 2021/Фото: Федерација на Коњички Спортови на РС Македонија

Федерацијата на Коњички Спортови на РС Македонија ги објави резултатите од првиот октомвриски коњички турнир и третото коло од отвореното Лига-првенство во прескокнување на пречки за 2021 година.

Овој турнир се одржа денеска според план-календарот на Федерацијата за коњички спортови на РС Македонија во организација на коњичкиот клуб „Анималс“ од Скопје на терените во ДРМА-Идризово.

На програмата беа два натпревари во прескокнување на пречки:

1 – Натпревар „Одбери свој пат“ височина на пречките 0,95м.

1-место Леонида Гроздановска со грлото Nur од КК.Анималс

2-место Силја Дуковска со грлото Најтингел од КК.Анималс и

3-место Цветанка Георгиев со грлото Чари од КК.Бравадос

2- Натпревар „Растечки потешкотии“ од 0,95 – 1,25m. со Џокер

1-место Леонида Гроздановска со грлото Прециоус од КК.Анималс

2-место Леонида Гроздановска со грлото Нур од КК.Анималс

3- место Силја Дуковска со грлото Најтингел од КК.Анималс

Според -план – календарот и пропозициите на ФКС-за 2021г.

Остануваат уште два октомври коњички турнири, четвртото финално коло од отвореното Лига првенство за 2021 година и шестото финално коло од Отвореното државно првенство во прескокнување пречки. Истите ќе се одржат во организација на ККС.Илинден на терените на клубот на хиподромот во Маџари.

Видео на денот