ГОЛЕМ ЧОВЕК: Српски спортист донираше пола милион евра за лекување на малиот Вукан

Деветмесечниот Вукан Стоиљковиќ боледува од спинална мускулна атрофија/Фото: instagram.com/daivukanpobedisma/

Неименуван српски спортист платил половина милион евра за лекување на малиот Вукан Стоиљковиќ, кој боледува од спинална мускулна атрофија.

Деветмесечниот Вукан боледува од спинална мускулна атрофија, а помош за лекување доаѓа од различни страни.

Во родниот град на Вукан, Врање, речиси секојдневно се организираат кампањи за собирање средства, а во голем број објекти во градот се делат кутии во кои граѓаните можат да ги остават своите донации.

Таткото на Вукан за српските медиуми потврдил дека неименуван српски спортист донирал половина милион евра и посочува дека нема зборови кои би покажале доволно благодарност.

На малиот Вукан му е потребен лекот Золгенсма, а терминот во болницата во Унгарија е закажан за 18 мај.

Дотогаш потребно е да се соберат преостанатите средства, во износ од околу 950.000 евра.

Видео на денот