• донација

ГОЛЕМ ЧОВЕК: Српски спортист донираше пола милион евра за лекување на малиот Вукан

Неименуван српски спортист платил половина милион евра за лекување на малиот Вукан Стоиљковиќ, кој боледува од спинална мускулна атрофија. Деветмесечниот Вукан боледува од спинална мускулна атрофија, а помош за лекување доаѓа од различни страни. Во родниот град на Вукан, Врање, речиси секојдневно се организираат кампањи за собирање средства, а во голем број објекти во градот …

ГОЛЕМ ЧОВЕК: Српски спортист донираше пола милион евра за лекување на малиот Вукан Read More »