ВО ЖИВО| Воена парада во Москва во чест на победата над фашизмот

Според податоците од руското Министерствот за одбрана, на парадата учествуваат над 12.000 војници, 191 единица воена копнена опрема, како и 76 хеликоптери и авиони.

Во Москва се одржува традиционалната воена парада, која инаку е најголемата воена смотра во светот по повод овој ден.

Според податоците од руското Министерствот за одбрана, на парадата учествуваат над 12.000 војници, 191 единица воена копнена опрема, како и 76 хеликоптери и авиони.

Музичката поддршка е обезбедена од оркестарот на Министерството за одбрана.

Видео на денот