Владата го објави списокот: Еве кои фирми не исплатиле плата на вработените и покрај финансиската поддршка

Владата го објави списокот на 179 фирми кои ја добиле финансиската поддршка, а не исплатиле плата на вработените.

Работодавачите не се опаметија: 179 фирми што добиле помош пак не дале плата

Компаниите што ја злоупотребуваат помошта се казнуваат парично, за нив следи присилна наплата, но подлежат и на кривична одговорност, за што се предават списоците во Јавното обвинителство. Глобите се од 500 до 1.000 евра за микро фирма, од 500 до 2.000 евра за мала фирма, од 1.000 до 6.000 евра за средна и од 1.000 до 10.000 евра за голема фирма.

Целосниот список видете го тука.

Видео на денот