8 C
Скопје

Tag : фирми

Вести Ви Препорачуваме Економија

Повеќе од половина од контролираните фирми не дале плата или минималец

Весна Дамчевска
Од 74 инспекциски надзори во декември и во јануари, дури 41 фирма на своите вработени не им исплатиле плата во законскиот рок, или не им...
Ви Препорачуваме Колумни

Би можело да има и добар наслов, ама намерно не го ставам…

Сашо Орданоски
Баш влегов да го видам списокот на 150-тина фирми кои во декември добиле државна помош од Владата, а не ги исплатиле парите на своите вработени....
Вести Економија Слајдер

Владата ги објави фирмите кои добиле државна помош, а не им исплатиле на вработените

Слободен печат
Владата ја објави листата на фирми кои добиле државна помош, а не исплатиле плати на вработените во декември. Од оние што не исплатиле плата на вработените, а...
Вести Македонија Слајдер

Лукаревска: Секој месец има компании кои ги злоупотребуваат финансиските средства од Владата

Слободен печат
Директорката на Управата за јавни приходи (УЈП), Сања Лукаревска вечерва посочи дека компаниите немаат никаква можност да не ја исплатат државната помош за исплата на...
Вести Свет Слајдер

Проекции: Германските малопродажни фирми ќе загубат над шест милијарди евра поради пандемиските мерки

Слободен печат
Германското здружение на малопродажни фирми ХДЕ предвидува дека трговците, од кои голем број денеска ги затворат продавниците, ќе загубат над шест милијарди евра од предбожиќна...
Вести Економија Слајдер

Владата го објави списокот: Еве кои фирми не исплатиле плата на вработените и покрај финансиската поддршка

Слободен печат
Владата го објави списокот на 179 фирми кои ја добиле финансиската поддршка, а не исплатиле плата на вработените. Работодавачите не се опаметија: 179 фирми што...
Вести Македонија Слајдер

Државен инспекторат за животна средина: Фирми во Железара работат без елаборат за заштита на животната средина

Слободен печат
На барање на граѓаните од Гази Баба кои се жалеле поради високото загадување од минатата седмица и бучавата во кругот на Железара, Државниот инспекторат за...
Вести Економија

Малите и средните претпријатија преку www.bizz4all.mk ќе добиваат бесплатна советодавна помош

Слободен печат
Малите и средните компании погодени од Ковид -19 кризата ќе можат преку платформата www.bizz4all.mk да добијат бесплатна советодавно-техничка помош од стручни бизнис ментори за креирање...
Вести Економија

Бочварски: Пет фирми сакаат да ја градат браната на реката Отиња

Слободен печат
Пет фирми сакаат да ја градат браната на река Отиња, капиталниот проект за Штип, кој целосно ќе се финансира од државниот буџет. Рокот за доставување...
Вести Економија

Владата го утврди Предлог буџетот за 2021, за 400 компании 17,2 милиони евра за инвестиции

Слободен печат
Владата  синоќа во рамки на 19-тата седница го утврди Предлог-буџетот на Република Северна Македонија за 2021 година, како и Предлог-законот за извршување на Буџетот за...