Трик од искусни домаќинки: Како свежиот лук да трае долго

Фото:Пиксабај

Лукот не е лесен за чување бидејќи често се случува да започне да ‘рти. Еве еден трик, кој не само што ќе ви помогне да заштедите на лук, туку исто така ќе добиете еден многу здрав и корисен прелив.

Фото:Пиксабај

Излупете ја главицата лук и секое чешне лук поединечно ставете го да стои во маслиново масло се додека не го употребите.

Земајте си лук од теглата секогаш кога ќе ви треба, а кога ќе го потрошите, не го истурајте маслото бидејќи тоа ќе биде претворено во здрав ароматичен прелив погоден за сосови, преливи за салати, како и за готвење.

Мора да пробате!

Почитуван читателу,

Нашиот пристап до веб содржините е бесплатен, затоа што веруваме во еднаквост при информирањето, без оглед дали некој може да плати или не. Затоа, за да продолжиме со нашата работа, бараме поддршка од нашата заедница на читатели со финансиско поддржување на Слободен печат. Станете член на Слободен печат за да ги помогнете капацитетите кои ќе ни овозможат долгорочна и квалитетна испорака на информации и ЗАЕДНО да обезбедиме слободен и независен глас кој ќе биде СЕКОГАШ НА СТРАНАТА НА НАРОДОТ.

ПОДДРЖЕТЕ ГО СЛОБОДЕН ПЕЧАТ.
СО ПОЧЕТНА СУМА ОД 60 ДЕНАРИ

Видео на денот