ФОТО | Славни личности кои прерано го напуштија овој свет: Како денес би изгледале Ленон, Присли, Меркјури и Боуви доколку сè уште беа меѓу нас?

Ленон
Фото: Instagram

Многу славни личности починаа релативно млади или во време кога се чинеше дека имаат многу повеќе да му понудат на светот. Иако оставија неизбришлива трага во својата професија и инспирираа милиони, на нивните обожаватели не им беше лесно да се помират со фактот дека ги нема повеќе.

Размислувајќи за починатите славни личности, еден експерт за Фотошоп се прашувал како би изгледале денес Џон Ленон, принцезата Дијана, Џејмс Дин и други великани, доколку тие сè уште беа живи. Користејќи апликации засновани на вештачка интелигенција, тој се обидел сам да одговори на ова прашање. Дизајнерот направи серија портрети кои покажуваат како може да изгледаат починатите славни личности денес доколку нивниот живот не завршеше прерано.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hidreley Diao (@hidreley)


Џон Ленон
Роден: 9 октомври 1940 година. Починал: 8 декември 1980 година. Да беше жив денес, ќе имаше: 81 година.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hidreley Diao (@hidreley)


Фреди Меркјури
Роден: 5 септември 1946. Починал: 24.11.1991 година. Да беше жив денес, ќе имаше: 75 години.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hidreley Diao (@hidreley)


Дејвид Боуви
Роден: 8 јануари 1947 година. Починат: 10 јануари 2016 година. Да беше жив денес, ќе имаше: 74 години.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hidreley Diao (@hidreley)


Елвис Присли
Роден: 8.01.1935 година. Починал: 16.08.1977 година. Да беше жив денес, ќе имаше: 86 години.

Видео на денот