Приходите на ЈП „Градски паркинг” намалени за 30 % поради пандемијата

Билансот на успех за периодот од 1 јануари до 30 јуни покажува дека приходите на претпријатието се намалиле за речиси 30% во однос на истиот период минатата година.

ЈП „Градски паркинг” во шестмесечниот извештај за работењето на претпријатието констатира дека има значајно намалување на приходите споредено со истиот период минатата година.

– Билансот на успех за периодот од 1 јануари до 30 јуни покажува дека приходите на претпријатието се намалиле за речиси 30% во однос на истиот период минатата година. Намалувањето, во голема мера се должи на падот на оперативните приходи – приходи од паркирање и приходи од отстранување на непрописно паркирани возила како последица на здравствената криза предизвикана од вирусот Ковид19, информираат од прес-службата на Град Скопје.

Оттаму посочуваат дека во периодот на вонредна состојба, паркинзите функционираа со намален обем на работа, што е случај и кај пајак-службата.

 

Прочитајте и...  Греењето на дрва најзастапено, на струја еколошки најприфатливо

Поврзани вести

Почна дигиталниот конгрес на СДСМ

Илинка Иљоска

Тирана домаќин на министерски состанок за интеграција на Ромите

Илинка Иљоска

Сепак, Амди Бајрам нема да биде погребан во Алеата на Великаните

Илинка Иљоска

Сите засегнати страни да го поддржат пописот во 2021, порачува Делегацијата на ЕУ во земјава (ВИДЕО)

Лука Андреев

Џафери: Потребни се алтернативни решенија за работата на Собранието во алтернативни услови

Илинка Иљоска

КБЦ Сплит бара 300 медицински сестри, на конкурс се јавиле само 14

Илинка Иљоска

Остави Коментар