претпријатие Archives - Слободен печат

Tag : претпријатие

Вести Македонија

(ОТВОРЕНО ПИСМО) Поинаку: „Овде имаше ќеса за отпад Панде ја изваде“

Војислав Мојсовски
„Поинаку“ претставува граѓанско здружение кое на последните локални избори излезе самостојно и освои два советници во советот на Општина Битола. Тоа се случува за прв...
Вести Скопје

Аеродромци го нападнаа „Пајакот“ со јајца

Војислав Мојсовски
Во скопската општина Аеродром, денеска „Ј.П. Градски паркинг“ започна со поставување на табли и бележење на паркинг места на површината од ресторанот „Три бисери“ до...
Вести Економија

ПЕЧАТНИЦА ЗА ПАРИ: Расте профитот од патарините!

Слободен печат
Јавното претпријатие за државни патишта лани успеало да инкасира 40,5 милиони евра од наплатата на патарина на македонските автопати. Во 2018 година ова државно претпријатие...
Вести Економија

Oд капиталните инвестици на ЈПДП се рализирани 22 отсто во првиот квартал

МИА Агенција
Јавното претпријатие за државни патишта (ЈПДП) во првиот квартал годинава реализирало 22 процента од вкупните плаќања за капитални инвестиции за годинава и се очекува уште...