• пандемија

Матарела: Вакцинирањето треба да е морална и граѓанска должност

Италијанскиот претседател, Серхио Матарела, на традиционалната церемонија „Вентаљо“ изјави дека вакцинирањето мора да биде морална и граѓанска должност и дека само со вакцинирање може да се победи вирусот.  „Само со вакцинирање можеме да го победиме вирусот. Имунитетот нас не прави неповредливи и ја намалува можноста за заразување, неговата циркулација и опасноста, поради тоа вакцинацијата е морална …

Матарела: Вакцинирањето треба да е морална и граѓанска должност Read More »