Неколку причини зошто интелегентните луѓе не можат да бидат среќни!

инстаграм

„Паметната личност знае сè, освен она што може да ѝ користи. Среќна личност точно знае што е најдобро за неа“.

Понекогаш интелигенцијата може да предизвика големи проблеми. Еве 13 причини зошто високоинтелигентните луѓе не можат да бидат среќни:

1. Паметните луѓе имаат премногу високи стандарди.

2. Тие често не се во можност да прифаќаат работи како што се и често се фокусираат на тоа како треба да бидат работите.

3. Паметните луѓе не знаат како да уживаат во моментот, бидејќи постојано го анализираат однесувањето на другите, но и местата каде што се.

4. Среќен ум е оној што се смирува; интелигентниот ум е оној кој одбива да се смири.

5. Интелигентните луѓе се постојано фокусирани на решавање на одредени проблеми.

6. Ако резултатот од акцијата е полош од очекуваниот, паметните луѓе се длабоко разочарани.

7. Интелигентните луѓе се безмилосно самокритични.

8. Тие секогаш бараат подлабоко ниво на битие. Тие не сфаќаат дека некој може да биде злобен, затоа што честопати преку себе гледаат на други луѓе.

9. Малкумина навистина ги разбираат. Тие немаат со кого да ги споделат своите размислувања, бидејќи малку луѓе се на нивно ниво.

10. Високата интелигенција честопати доведува до психолошки проблеми.

11. Среќата е напорна работа секој ден.

12. Паметните луѓе можат да бидат непријатни во општеството.

13. Паметните луѓе често се плашат дека можат да ги изгубат своите способности.

Видео на денот