Крвната група одредува кој е вашиот идеален чај

Unsplash
Unsplash

Чајот е исклучително здрав пијалак, но дали знаевте дека влијанието на таа течност врз вас зависи и од вашата крвна група? Во продолжение, следете ги најдобрите комбинации на билки за секоја крвна група.

Unsplash
Unsplash

Крвна група А

Овие луѓе се карактеризираат со емоционалност и аналитичност и се прилично склони кон стрес. За луѓето со оваа крвна група идеален е тајванскиот зелен чај, честопати наречен барут, или пак чист чај од цвет од јасмин во комбинација на зелен чај од типот Јинг Хао. Исто така се препорачуваат невен и мајчина душица, кои имаат позитивно влијание врз здравјето оваа крвна група.

Unsplash
Unsplash

Крвна група Б

Луѓето со оваа група имаат побавен метаболизам, тие се склони кон автоимуни болести, дебелина, летаргија и вознемиреност. Затоа им треба зелен чај, или органски робиос, познат како чај од африканска црвена грмушка. Црвените чаеви без адитиви кои ја освежуваат и ја подобруваат циркулацијата се исто така добар избор за оваа крвна група.

Unsplash
Unsplash

Карактеристично кај лицата со Б крвна група е што се особено интуитивни и склони кон стрес, но имаат и намалено либидото. Затоа и се препорачува да се конзумираат и одредени видови зелен чај, чај од божур и некои видови на жолти чаеви. Особено се препорачува мешавина од зелен чај и нане. Добра комбинација исто така е коприва со нане, што е многу добро делува по здравјето на оваа крвна група.

Unsplash
Unsplash

Крвна група 0

Луѓето кои имаат нулта крвна група треба да избегнуваат млеко и глутен. Овие луѓе одлично се справуваат со стресот, но последицата често е болка во стомакот или проблеми со задржување на вишок течности во телото. На овие луѓе им се препорачува чај на база на ѓумбир или мешавина од ѓумбир и чист јапонски чај Санчо.

Видео на денот