Една работа која ја НОСИТЕ СЕКОЈ ДЕН во рацете е ПОВАЛКАНА од мобилниот телефон, но и од ВЦ школката

Веќе е докажано дека ВЦ школката не е највалканото место во нашиот дом и дека кујнскиот сунѓер и мобилниот телефон имаат повеќе бактерии, но никој не размислил за женските торби.

Ајде сетете се кога последен пат, и дали воопшто некогаш, сте ја испрале или пребришале торбата која секојдневно ја носите со себе каде и да одите. Со оглед на сите работи кои ги носите внатре, но и на тоа дека никогаш не ја чистите, торбата важи за највалканиот предмет воопшто.

Една британска компанија спровела истражување во кое дошле до заклучок дека повеќето жени никогаш не ја чистат внатрешноста на торбата, а некои велат дека е повалкана дури и од ВЦ школката.

Совети за чистење на вашата торба, ташна, ранец…

Испразнете ја целосно торбата, завртете ја наопаку, внатрешноста нека стане надворешност, истресете ги сите трошки и нечистотии кои се наталожиле на дното, а потоа пребришете ја комплетно со антибактериски марамчиња на кои дополнително сте додале антибактериски гел.

Видео на денот