Детаљ поради кој обувките ви изгледаат евтино и кич: Вакви модели никогаш не купувајте! (ФОТО)

За правењето на дизајнерски обувки се користат материјали со висок квалитет, и токму поради тоа таквите обувки изгледаат отмено, но и чинат прилично многу.

За среќа, и попристапните урбани брендови ги знаат триковите со чија помош одделни модели изгледаат поскапо отколку што се.

Доколку не сакате чевлите или чизмите да ви изгледаат евтино, се што треба да направите е да ги избегнувате моделите кои се украсени со метални позлатени додатоци, како големи копчиња, нитни, ланчиња, велат модните експерти.

Модните експерти наместо тоа предложуваат да избирате чевли во неутрални бои и по можност направени од вистинска кожа. Чевлите ќе ви изгледаат поскапо доколку се одлучите за модел со нетипичен облик на штикла. А верувајте дека и класиката секогаш е ин.

Видео на денот