Брзо и вкусно, за помалку од 2 минути: Кето чизкејк во микробранова

чизкејк
Фото: Принтскрин / Instagram

Филџан колачите го имаат својот момент. Тие брзо и ефикасно ја задоволуваат желбата за слатко. А подготовката во само една порција – значително помага во контролата над порциите!

Kето чизкејк во филџан се подготвува  во микробранова печка и е готов за само неколку минути. Засладен со стевиа, има 4 грама јаглехидрати и 200 калории за цело парче во филџан.

Овој кето чизкејк е спас – направен во микробранова печка, готов е супер брзо, многу заситува и ја задоволува таа желба за чизкејк што можеби ја добивате одвреме-навреме.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Keto Diary (@my__keto_diary)

Состојки

Ќе ви требаат само неколку едноставни состојки за да го направите овој вкусен филцан колач. Точните мерења се вклучени подолу, но еве преглед на она што ќе ви треба:

Крем сирење: Може да е крем сирење со намалена маснотија, но ако сакате, можете апсолутно да користите полномасно.

Екстракт од ванила: Обидете се да го користите вистинскиот – чист екстракт од ванила – а не нештата со вештачки вкус.

Засладувач: Стевиа. Наместо тоа, веројатно можете да користите гранулиран засладувач, но размислете пред да користите засладувач во прав за да спречите зрнеста текстура.

Јајца.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ALBA GIL 🐾 (@albaa.gil)

Подготовка

  1. Омекнете го сирењето. Започнете со ставање на крем сирењето во филџан. Омекнете го во микробранова печка.
  2. Измешајте ги останатите состојки додека не се изедначи целосно – бидете трпеливи!
  3. Микробранова печка на високо ниво 90 секунди.
  4. Оставете да се излади 10 минути, а потоа превртете го на чинија.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Keto Diary (@my__keto_diary)

Дали има ист вкус?

Не. Ако сакате чизкејк, топло ви го препорачуваме овој прекрасно кремаст кето чизкејк.

Но, иако тоа не е вистински чизкејк (односите се различни), тој е многу блиску до вистинскиот вкус. Текстурата е кремаста, има пријатен вкус на ванила, а само е доволно сладок.

Овој филџан кето чизкејк излегува надуен од микробрановата печка, а потоа малку се издува, иако задржува убав волумен. Центарот е само малку потонат, но тој центар ќе заврши на дното на колачот – откако ќе го превртите на чинија, горниот дел е убав и мазен.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kasia Piekutowska (@plushaczysko)

Дали има вкус на јајце?

Овде има повеќе јајца во однос на крем сирењето отколку во традиционалниот чизкејк.

Прекрасен е и кремаст и има доволно вкус до вистинскиот чизкејк што можеби не е препорачано да го правите премногу често, бидејќи е навистина добар и на крајот ќе изедете повеќе од доволно.

Доколку се додаде повеќе лрем сирење, би имало помалку јајцест вкус.Значи, ако го пробате рецептот како што е напишано и не ви се допаѓа, можете да пробате да додадете повеќе крем сирење.

Почитуван читателу,

Нашиот пристап до веб содржините е бесплатен, затоа што веруваме во еднаквост при информирањето, без оглед дали некој може да плати или не. Затоа, за да продолжиме со нашата работа, бараме поддршка од нашата заедница на читатели со финансиско поддржување на Слободен печат. Станете член на Слободен печат за да ги помогнете капацитетите кои ќе ни овозможат долгорочна и квалитетна испорака на информации и ЗАЕДНО да обезбедиме слободен и независен глас кој ќе биде СЕКОГАШ НА СТРАНАТА НА НАРОДОТ.

ПОДДРЖЕТЕ ГО СЛОБОДЕН ПЕЧАТ.
СО ПОЧЕТНА СУМА ОД 60 ДЕНАРИ

Видео на денот