Жилберто Силва и шампионскиот пехар викендов ќе бидат во Скопје

Жилберто Силва и шампионскиот пехер доаЃаат во скопје/фото: EPA-EFE/Noufal Ibrahim

„Златната божица“, шампионскиот пехар наменет за победникот на Светското фудбалско првенство во фудбал, в сабота за првпат ќе „престојуваат“ во Скопје.

Шампионскиот пехар в сабота ќе „биде презентиран пред  македонската јавност во просториите на управната зграда на „Скопска пивара“.

– За мене овој трофеј е инспирација и магија. Ме потсетува на многу работи, ме враќа во минатото кога како дете играв фудбал во моето село. Тогаш не можев ни да замислам дека ќе играм на Светско првенство. Но, кога го сонот, а особено кога станав светски шампион -чувството е единствено, кога го допирам, кога сум блиску до него. Мислам дека се гледа во моите очи, тие емоции, секој пат. Се воздржувам од плачење – рече Силва.

Видео на денот