Жена покажа што пробала во ресторан со Мишелин ѕвезди, луѓето пишуваат: Не, благодарам, ќе си јадам дома

Рабиа Хумира Раја
Рабиа Хумира Раја / Фото: Принтскрин/ТикТок

Тиктокерката Рабиа Хумира Раја посетува најразлични ресторани низ светот и на своите следбеници им покажува каква храна се служи. Неодамна, таа била во ресторанот „Alchemist“ со две Мишелин ѕвезди во Копенхаген, Данска.

Таа покажала дел од јадењата што можат да се јадат во тој ресторан. Рабиа пробала необични јадења како што се шербет од еленска и свинска крв, гаспачо послужено на лажен човечки јазик и пилешки батаци.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ΛLCHEMIST (@restaurantalchemist)

Нејзините следбеници не се воодушевени од изборот

На менито имало и пена од остриги со балсамик, сирова медуза, која Рабиа ја опиша како „лигаво и тешко за џвакање“ како и гел од рибино очи со кавијар и бел аспарагус.

„Најтешките работи за јадење во ресторанот „Alchemist“ со Мишелин ѕвезички“, напиша таа во видеото.

@rabiahraja The hardest things to eat at 2 michelin star restaurant Alchemist. #restaurant #michelin #food #copenhagen ♬ Funny Song – Cavendish Music

Нејзините следбеници не се баш воодушевени од понудата.

„Не, благодарам, ќе си јадам дома“, „Овој ресторан е сигурно социјален експеримент за да видиме што всушност ќе консумираат богатите луѓе“, „Ресторани, слушајте. Само затоа што технички можете да ставите нешто во уста, не значи дека треба да се јаде“, „Сигурен сум дека овој ресторан сака да ги избрка клиентите, но тие едноставно не престануваат да доаѓаат“, „Ако некој некогаш ме донесе овде, тоа значи дека ме мрази“, „Се држам до Мекдоналдс“, се дел од коментарите.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ΛLCHEMIST (@restaurantalchemist)

Инаку, посетителите на „Alchemist“, ресторан кој овозможува импресивно гастрономско искуство, плаќаат 469 фунти за стандардна резервација на маса, додека резервацијата во комбинација со вино на сомелиерската маса е 1.625 фунти.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ΛLCHEMIST (@restaurantalchemist)

Се наведува дека овој ресторан добил две Мишелин ѕвезди: едната за гастрономија и одржливост, а другата за одлично готвење за кое вреди да се дојде во ресторанот.

„Извонредно и совршено кореографирано јадење. Вечера со 50 понуди е поделена на пет јадења и се служи на различни локации, вклучително и спектакуларна купола слична на планетариум. Јадењата се технички сложени и многу креативни со драматични контрасти“, се вели во описот за овој ресторан во Копенхаген.

Почитуван читателу,

Нашиот пристап до веб содржините е бесплатен, затоа што веруваме во еднаквост при информирањето, без оглед дали некој може да плати или не. Затоа, за да продолжиме со нашата работа, бараме поддршка од нашата заедница на читатели со финансиско поддржување на Слободен печат. Станете член на Слободен печат за да ги помогнете капацитетите кои ќе ни овозможат долгорочна и квалитетна испорака на информации и ЗАЕДНО да обезбедиме слободен и независен глас кој ќе биде СЕКОГАШ НА СТРАНАТА НА НАРОДОТ.

ПОДДРЖЕТЕ ГО СЛОБОДЕН ПЕЧАТ.
СО ПОЧЕТНА СУМА ОД 60 ДЕНАРИ

Видео на денот