Во Сарти се удави директор на рудник од Горњи Милановац

Во неделата во грчкото летно одморалиште Сарти се удави Златко Белиќ (53) од Горњи Милановац.

Белиќ беше еден од менаџерите на рудникот за олово и цинк „Контанго“, поточно, работеше како технички директор.

Како што потврдија од оваа компанија, тие ќе се погрижат неговата сопруга и детето да се вратат во Србија.

– Сопруга е во целосен шок. Таа не може да зборува. Се очекува дека по завршувањето на постапката, телото ќе биде пренесено во Србија, каде што ќе биде погребан Златко – вели еден од познаниците на семејството.

Во 11.30 часот, сопругата на жртвата се јавила во компанијата и соопштила дека тој се удавил.

– Тој се удави од брановите во плиткото, иако беше пливач. Не знаеме ништо, но чудно е за нас, тие брзо го извлекоа, а реанимацијата траеше 45 минути – велат тие.

Според информациите што ги имаат, обдукцијата ќе се изврши утре во Солун.

Видео на денот