ВИДЕО: Жешко е на трибините, судир на „Комитите“ и „Чкембарите“

Имаше инциденти на дерби мечот Вардар 1961 - Е. Пелистер/фото: Слободен печат

Навивачите на Вардар и на Е. Пелистер, „Комитите“ и „Чекмбарите“ се обидоа физички да се пресметаат веднаш по влегувањето на гостинските фанови во СЦ „Јане Сандански“ за време на големото ракометно дерби.

Веднаш по влегувањето на гостинските навивачи започнаа провокациите помеѓу двете навивачки групи, а потоа дојде до обид за тепачка помеѓу “’Комитите“ и „Чкембарите“.

Дел од „Комитите“ дојдоа до трибината каде што се наоѓаат „Чкембарите“ и се обидоа физички да се пресметаат, потоа почнаа да летаат разни предмети на теренот и на трибините .

 

 

Видео на денот