ВИДЕО | Бизарна свадба во Србија: Со зоља по невеста!

зоља/свадба/Youtube
зоља/свадба/Youtube

Секој народ има своја автентична традиција која вешто се пренесува од генерација на генерација. Како кај нас, така и во соседна Србија до ден денес се следат низа обичаи, а еден од тие обичаи е пукање во јаболко со пушка. Меѓутоа, сватовите од еден српски регион решиле обичајот да го подигнат на едно сосема ново ниво, па наместо пушка, употребиле зоља, пренесува „Nova.rs“.

Неодамна на социјалните мрежи се појави видео на кое се гледаат насобраните сватови во дворот, а потоа и еден маж кој центрира со зоља во обид да го погоди јаболкото!

Целосниот текст прочитајте го ТУКА
Извор: Еспресо.мк

Видео на денот